استارت نخوردن خودرو یکی از مشکلات رایج، ولی دردسرسازی است که هر رانندهای احتمال دارد روزی به این مشکل دچار شود. این مسئله میتواند به دلایل مختلفی نظیر ضعیف بودن باتری، نداشتن سوخت کافی یا نقص در هر کدام از قطعات داخلی خودرو رخ دهد. شما برای اینکه بتوانید سریعتر مشکل را حل کنید، باید ابتدا بتوانید منشأ مشکل را بیابید. پس تا انتهای این مقاله از علی پارت همراه ما شوید تا شما را با دلیل استارت نخوردن ماشین و روشهای حل آن آشنا کنیم.
منظور از استارت ماشین چیست؟
استارتر یا استارت، نام قطعهای در خودرو است که وظیفه تأمین انرژی موتور و راه انداختن آن را برعهده دارد. با چرخاندن سوئیچ، استارت زده میشود و در اثر انتقال انرژی از باتری به میل لنگ، خودرو روشن میگردد. در اثر حرکت میل لنگ، احتراق در موتور خودرو رخ داده و در نهایت اتومبیل شما قادر به حرکت خواهد بود. دلیل استارت نخوردن ماشین بروز هر گونه نقص در هریک از این قطعات و قطعات مرتبط با آنها است. در ادامه مطلب به بررسی علل احتمالی خرابی هریک از این قطعات و تأثیر آن بر استارت نخوردن خودرو پرداختهایم.
۹ دلیل استارت نخوردن ماشین
عوامل مختلفی در استارت نخوردن خودروی شما نقش دارد، ولی اصلیترین عوامل به نقص در باتری، دینام، استارت و سوئیچ بازمیگردد. این قطعات مکمل هم هستند و نقص هریک میتواند روی عملکرد دیگری تأثیر گذاشته و باعث خرابی سایر قطعات گردد. برخی از مشکلات را میتوان با چند ترفند ساده حل کرد؛ ولی برای رفع بعضی نقصها، نیازمند مراجعه به یک مکانیک هستید. در زیر میتوانید با لیستی از رایجترین دلیل استارت نخوردن ماشین آشنا شده و نسبت به حل هر یک اقدام نمایید.
۱- تمام شدن سوخت خودرو
سادهترین دلیل استارت نخوردن ماشین ناشی از تمام شدن سوخت آن است. ممکن است آخرین باری که سوار خودرو بودید به چراغ بنزین توجه نکرده و آلارم هشدار تمام شدن سوخت را ندیده باشید. استارتر ماشین بدون بنزین قادر به استارت خوردن و روشن کردن خودرو نیست. تنها کافی است باک بنزین ماشین خود را مجدداً پر کنید تا این مشکل حل گردد.
۲- نقص در باتری خودرو
شایعترین دلیل استارت نخوردن ماشین ناشی از ضعیف یا خالی شدن و یا ایراد در اتصالات باتری اتومبیل است. اگر باتری خودروتان دچار مشکل شده باشد احتمال دارد با یکی از علايم زیر مواجه شوید:
- روشن نشدن چراغهای صفحه کیلومترشمار هنگام استارت زدن
- نشنیدن صدای چرخش موتور
- نمایان شد نماد باتری بر روی صفحه کیلومتر خودرو
در چنین شرایطی بهتر است کاپوت را باز کرده و از محکم بودن اتصال کابلهای مثبت و منفی به پایانههای باتری مطمئن شوید. اگر اتصالات ایراد داشته باشد، معمولاً پس از محکم کردن و استارت زدن اتومبیل روشن خواهد شد. اگر همچنان خودرو استارت نخورد، بهتر است در ذهنتان فیدبکی به چند روز اخیر داشته باشید. فکر کنید که آیا با علایم کمنور شدن چراغهای داخلی و عقبی ماشین مواجه شدهاید یا نه. اگر پاسخ مثبت بود و تا به امروز به آن بیتوجه بودید، باید خدمتتان عرض کنیم که باتری خودروتان نیاز به تعویض دارد.
احتمال دیگر این است که در اثر عواملی نظیر روشن ماندن چراغهای ماشین، باتری خالی شده باشد. در این حالت میتوانید از باتری وسایل نقلیه دیگر برای شارژ کردن باتری کمک بگیرید. همچنین میتوانید با تعمیرکاران سیار تماس گرفته و درخواست کمک نمایید تا بدون نیاز به انتقال خودرو به تعمیرگاه، باتری را شارژ کنند.
۳- مشکلات دینام میتواند دلیل استارت نخوردن ماشین باشد
وظیفه دینام، شارژ نگه داشتن باتری است و اگر دینام معیوب گردد برق ماشین شما به درستی کار نخواهد کرد. در شرایط این چنینی، فهمیدن این نکته که ایراد از دینام است یا باتری، کار دشواری است. برای یافتن سریعتر جواب بهتر است سعی کنید با هل دادن یا باتری به باتری کردن، ماشین را روشن کنید. اگر ماشین کلاً استارت نخورد مشخص میشود باتری ماشین نیاز به تعویض دارد.
اگر توانستید پس از چند استارت خودرو را روشن کنید، اجازه دهید چند ثانیه در همان وضعیت خودرو روشن بماند. در صورتی که مجدداً خودرو خاموش شد، به احتمال زیاد دلیل استارت نخوردن ماشین از دینام است و نیاز به تعویض یا تعمیر دارد. حتماً برای رسیدگی و حل این مشکل به نمایندگیهای مجاز مراجعه کرده و در صورت نیاز به تعویض، قطعات اورجینال تهیه نمایید. برای تهیه قطعه به نکات تشخیص لوازم یدکی اصل از تقلبی توجه کنید.
۴- خراب شدن سوئیچ ماشین
همانطور که اشاره کردیم وظیفه استارتر، تأمین برق مورد نیاز خودرو برای حرکت است و شما برای استارت زدن به سوئیچ نیاز دارید. تأمین نشدن برق مورد نیاز موتور پس از چرخاندن سوئیچ، یک دلیل استارت نخوردن ماشین شما است. به خصوص اگر با چرخاندن سوئیچ متوجه شدید صفحه کیلومتر ماشین روشن نمیشود، بیشک سوئیچ شما خراب شده است.
برای رفع موقت این مشکل بهتر است از سوئیچ یدک کمک بگیرید تا بتوانید خودرو را روشن کنید. سپس، در اسرع وقت به یک مکانیک مراجعه کنید تا سوئیچتان را بررسی کرده و ایرادات آن را رفع نماید.
۵- گرفتگی فیلتر هوا میتواند دلیل استارت نخوردن ماشین باشد
وظیفه فیلتر هوا، جلوگیری از ورود هرگونه آلودگی و گردوغبار به داخل خودرو است. اگر فیلتر هوا گرفته باشد، گردوغبار و آلودگیها همگی پشت فیلتر جمع شده و عبور جریان هوا مسدود میشود. درحالیکه باید گاز در معرض هوا باشد تا احتراق سوخت انجام شده و خودرو استارت بخورد.
حال اینکه در اثر مسدود شدن مسیر هوا، استارت خودرو نمیتواند به درستی عمل کند، بنابراین خودرو روشن نخواهد شد. برای حل این مشکل فقط کافی است فیلتر هوای خودرو خود را تعویض کنید. برای پیشگیری از بروز این وضعیت توصیه میکنیم پس از هر ۵ هزار کیلومتر رانندگی، فیلتر هوا را تعویض کنید.
۶- قفل بودن فرمان ماشین
قفل شدن یا گیر کردن فرمان، میتواند دلیل استارت نخوردن ماشین شما باشد. این اتفاق معمولاً در فرمانهای هیدرولیکی روی میدهد و در اثر سفت شدن و عدم حرکت فرمان، خودرو روشن نمیشود. برای باز کردن فرمان کافی است سوئیچ را کمی به داخل فشار داده و ضمن چرخاندن سوئیچ، فرمان را خیلی ظریف بچرخانید.
شایانذکریم که اگر سوئیچ خودروتان معیوب باشد، شما برای باز کردن قفل فرمان با مشکل مواجه خواهید شد. از این رو توصیه میکنیم از سوئیچهای یدک برای رفع مشکل استفاده کنید و سپس برای تعمیر سوئیچ اقدام کنید.
۷- خرابی شمعها دلیل استارت نخوردن ماشین
برای اینکه سیستم احتراق خودرو شما به درستی عمل کند، باید شمعهای ماشینتان سالم باشد. طرفین شمعها به محفظه احتراق و سیم متصل است و پس از احتراق، برق از طریق شمع به سیم منتقل میگردد. در نتیجه ماشین استارت خورده و روشن میشود؛ ولی اگر شمعها معیوب باشد، خودرو استارت نخواهد خورد. در این حالت، دلیل استارت نخوردن ماشین فرسودگی، داشتن رسوب و یا خرابی شمعها است. شما باید به یک تعمیرکار ماهر مراجعه نمایید تا مشکل را بررسی کرده و نسبت به تعمیر یا تعویض شمعها اقدام کند.
۸- معیوب بودن استارت خودرو
استارت، مهمترین و ضروریترین قطعه در خودرو است و بدون آن امکان ندارد خودرویی بتواند حرکت کند. دلیل استارت نخوردن ماشین ممکن است خرابی یا نقص در سیستم استارتر باشد. پس در صورتی که موقع استارت زدن صدای تقتق میشنوید، بهتر است فوراً به یک مکانیک مراجعه کنید.
همچنین اگر نیازمند استارت زدنهای پشتسرهم هستید و خودرو دیر روشن میشود، نشاندهنده خرابی استارت خودروتان است. دلیل خرابی استارتر خودروها، خوردگی یا شکستگی قطعات داخلی آنها هست که منجر به اختلال در عمل برقرسانی به سایر قطعات میشود. برای حل خرابی استارتر خودرو باید حتماً به مکانیکهای با تجربه و معتبر مراجعه کنید.
۹- قفل شدن موتور خودرو
آیا تمامی قطعات اصلی خودرو از جمله باتری، دینام، سیمکشی، سوئیچ و حتی استارت خودرو را چک کردهاید؟ آیا از سلامت تمامی قطعات اطمینان دارید؛ ولی همچنان خودرو شما روشن نمیشود؟ در این صورت احتمال دارد دلیل استارت نخوردن ماشین شما ناشی از قفل شدن موتور خوردتان باشد. قفلشدگی موتور ممکن است در اثر یکی از مشکلات زیر رخ دهد:
- شکستگی یا هر گونه نقص فنی در یاتاقانها
- اشباع آب در سر پیستونها و محفظه احتراق
- سوختن واشر سرسیلندر
سخن پایانی
ممکن است در یک روز پر مشغله، هنگامی که سوار خودرو میشوید، متوجه شوید که ماشینتان استارت نمیخورد. برای اینکه بتوانید مشکل را حل کنید، باید ابتدا دلیل استارت نخوردن ماشین را پیدا کنید. ما در این مقاله سعی کردیم شما را با ۹ تا از بارزترین علل استارت نخوردن خودرو آشنا کنیم. اگر قصد راه اندازی مغازه لوازم یدکی خودرو یا خرید قطعات برای تعمیرگاه خود را دارید، روی ما حساب کنید.
شرکت علی پارت تأمینکننده انواع قطعات اورجینال و با کیفیت خودرو به صورت عمده هست. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قطعات مورد نیازتان با کارشناسان ما در تماس باشید.
با کمک مقاله شما علت استارت نخوردن ماشین خودم رو فهمیدم. مرسی