صنعت خودروسازی، یکی از بزرگترین و پیچیدهترین صنایع در جهان است و تولید قطعات خودرو بخش اصلی این صنعت محسوب میشود. زیرا خودروهای مدرن از هزاران قطعه مختلف تشکیل شدهاند و با پیشرفت مداوم فناوری، فهرست قطعات خودرو نیز همچنان در حال رشد است. برای اینکه بتوانید به یک تولید کننده خوب تبدیل شوید، باید با روشهای تولید، فرایندها و چالشهای این صنعت آشنا شوید. ما در این مقاله از علی پارت تصمیم داریم شما را با این شغل و سرمایه اولیه مورد نیاز آن آشنا کنیم. پس، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
چگونه میتوانیم خط تولید قطعات خودرو راه اندازی کنیم؟
در ابتدا، شما باید با انواع قطعات خودرو و نحوه تولید هر یک از آنها آشنا شوید. این کار به شما کمک میکند تا بدانید دستگاههای احتمالی مورد نیازتان برای تولید هر قطعه چیست. سپس، باید نیاز بازار را بررسی کنید تا بدانید میزان مصرف کدامیک از قطعات خودرو در بازار بیشتر است. همچنین، بهتر است نمونههای موجود در بازار را بررسی کنید تا نقصهای احتمالی هریک را بیابید. برای اینکه بتوانید با رقبا رقابت کنید، باید بتوانید قطعات باکیفیتتر و مقاومتر ولی ارزانتر تولید کنید.
شما برای موفقیت در این راه، به ایدههای نوین برای تولید قطعات خودرو نیاز دارید. در کنار این مورد، باید رقبای موجود در بازار را نیز بررسی کنید تا بدانید برای موفقیت به چه چیزهایی نیاز دارید. در نهایت، باید میزان سرمایه مورد نیاز خود را برآورد کنید تا بتوانید تصمیم بگیرد از چه سطحی کار خود را شروع کنید. بهتر است کار خود را با سرمایه کم و قطعات کوچکتر شروع نمایید و به مرور کار خود را گسترش دهید.
حال نوبت آن است که مکان مناسبی برای کارگاه یا کارخانه خود تهیه کنید. پس از آن، باید اجناس مرغوب و دستگاههای مورد نیاز با دقت عالی را برای کارگاه یا کارخانه خود تهیه کنید. در نهایت نیز باید نسبت به استخدام نیروهای متخصص برای استفاده از دستگاهها و تولید قطعات اقدام کنید.
سرمایه مورد نیاز برای تولید قطعات خودرو در ایران چقدر است؟
میزان سرمایه مورد نیاز برای راهاندازی تولیدی قطعات خودرو، به نوع قطعه تولیدی و تعداد ماشینآلات مورد نیاز برای تولید آن دارد. تعداد ماشینآلات تعیین میکند که شما به چه نوع فضایی برای تولید قطعات خودرو نیاز خواهید داشت. پس از آن میتوانید با برآورد هزینه اجاره مکان، خرید ماشینآلات و اجناس مورد نیاز، حداقل سرمایه مورد نیاز را محاسبه کنید. اگر سرمایه شما کم است، میتوانید فعالیت خود را با تولید قطعاتی نظیر فیلتر هوا در حجم کم شروع کنید.
قطعات خودرو چند نوع هستند؟
تولید قطعات خودرو با توجه به نوع مصرف آن، به سه شکل زیر انجام میشود:
- قطعات فابریک خودرو: این قطعات به سفارش تولیدکنندگان، مستقیماً برای خطوط تولید یا مونتاژ خودرو، تولید و عرضه میشوند. این قطعات باید کیفیت عالی داشته باشند و بدون هیچ تأخیری در اختیار تولیدکنندگان خودرو قرار گیرند.
- قطعات یدکی خودرو: این قطعات نیز توسط تولیدکنندگان خودرو و به عنوان جایگزینی برای قطعات اصلی و فابریک کارخانه تولید میشوند. شما میتوانید در صورت خراب شدن قطعهای در خودرو، قطعه معیوب را با این محصولات تعویض کنید. این قطعات که توسط مکانیکها برای تعمیر خودرو خریداری میشوند، توسط شرکتهای تولید کننده سفارش داده میشوند.
- قطعات یدکی افترمارکت: این قطعات توسط شرکتهای دارای مجوز تولید میشوند و معمولاً ارزانتر از قطعات فابریکی یا تولیدات شرکت سازنده هستند. قطعات افترمارکت خودرو، به دلیل داشتن قیمت ارزانتر، بین مصرفکنندگان محبوبتر هستند.
سیر تولید قطعات خودرو چگونه است؟
قبل از انقلاب صنعتی، آهنگران فلزات را با استفاده از چکش و حرارت شکل میدادند. در عصر کنونی نیز همین کار در مقیاس بزرگتر و با استفاده از ماشینهای مخصوص انجام میشود. امروزه، در صنعت تولید قطعات خودرو از رایانهها برای شبیهسازی فرایندها، کنترل ماشینها و ابداع قطعات بهتر و کارآمدتر استفاده میشود. بنابراین، شما قادر به تولید قطعات با کیفیت بالاتر و هزینه ساخت کمتر هستید.
اولین گام راه اندازی تولیدی قطعات خودرو، تهیه لیست قطعات تولیدی و خرید ماشینآلات مورد نیاز برای تولید آنها است. با توجه به قطعات تولیدی، باید ورق یا قطعات از جنس فلز موردنظر را تهیه کنید. برای تولید هر کدام از قطعات خودرو، با توجه به کاربرد، جنس و شکل آن از روشهای مختلفی استفاده میشود. در حالت کلی، فلزات به کمک دستگاهها، برش میخورند و پس از قالبگیری، تحت فشار مناسب به شکل مورد نیاز درمیآیند. در نهایت، اگر نیاز باشد، توسط دستگاههایی نظیر پرس، پرج و غیره به یکدیگر متصل میگردند.
فرآیند تولید قطعات خودرو
با تمام این تفاسیر، تولید قطعات خودرو دارای یک فرایند کلی به شرح زیر است:
- مواد اولیه، با کمک دستگاههای برش به قطعات مورد نیاز تقسیم میگردند.
- سپس با کمک انواع دستگاههای حرارتی، سوراخکن، قالبگیر و نظایر آن، به شکل موردنظر درمیآیند.
- هر کدام از قطعات به صورت جداگانه بررسی میشوند و پس از تأیید شدن به کمک دستگاههای دیگر به یکدیگر متصل میشوند.
- در نهایت روی قطعات عملیاتی همچون جلادهی، تمیزکاری و تست نهایی انجام شده و آماده عرضه به بازار میگردند.
از چه فلزاتی برای تولید قطعات استفاده میشود؟
برای این که بتوانید در این راه موفق شوید، باید بتوانید قطعات بسیار با کیفیت تولید کنید. مهمترین فاکتور تولید یک قطعه با کیفیت، داشتن مواد اولیه درجه یک است. در انتخاب ماده اولیه باید به وزن، استقامت، طول عمر و هزینه آن توجه داشته باشید. ما در ادامه به معرفی پنج گونه از فلزات پر مصرف در صنعت تولید قطعات خودرو پرداختهایم:
- فولاد: فلزی ارزان و مقاوم است که به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید. استفاده از این فلز بسیار مرسوم بوده و کار کردن با آن خیلی آسان است. معمولاً از فولاد در تولید قطعات خودرو نظیر شاسی، موتور، ترمز و نظایر آن استفاده میشود.
- آلومینیوم: دومین فلز رایج در تولید قطعات است که نسبت به فولاد سبکتر و مقاومتر است. بارزترین ویژگی آن، مقاومت در برابر زنگزدگی است؛ ولی کار با آن نسبت به فولاد سختتر و هزینهبرتر است؛ بنابراین از این فلز فقط در تولید قطعات خاص و مهم خودرو استفاده میشود.
- منیزیم: این فلز از نظر استحکام و وزن، بهتر از فولاد بوده و کار کردن با آن به آسانی فولاد است.
- آهن: استفاده از این فلز در گذشته بسیار مرسوم بوده است؛ ولی با پیشرفت صنعت خودرو مصرف آن کاهشیافته است. زیرا این فلز نسبتاً سنگین است و علاوه بر سخت بودن کار با آن، احتمال زنگزدگی نیز دارد.
- تیتانیم: فلزی بسیار سبک و مستحکم بوده و مقاومت آن در برابر زنگزدگی بسیار بالا است. با این حال کار با این فلز بسیار سخت است؛ بنابراین از آن در تولید قطعات خودرو نظیر اگزوز استفاده میشود.
سخن پایانی
تولید قطعات خودرو دارای فرایند نسبتا پیچیدهای است که نیازمند طراحی دقیق، استفاده از فناوریهای پیشرفته و کنترل کیفیت دقیق دا. در این صنعت، شما با چالشهایی مانند کیفیت، هزینه تهیه مواد اولیه، تولید قطعات و تکنولوژی بکار رفته در آن هستید. اگر به طور هوشمندانه وارد این صنعت شوید به راحتی میتوانید از طریق تولید قطعات به سود کلان دست یابید.
برای خرید قطعات خودرو به صورت عمده میتوانید روی شرکت علی پارت حساب کنید. کارشناسان مجموعه ما، آماده راهنمایی و پاسخگویی به سؤالات شما پیرامون قطعات خودرو هستند.
من تو فکر راه اندازی کارگاه تولید قطعات خودرو بودم و مقاله شما خیلی بهم کمک کرد. متشکرم.
خوشحالیم که مقاله ما بهتون کمک کرد.
من کلی تحقیق کردم و به این نتیجه رسیدم که تولید قطعات خودرو با سرمایه کم هم میشه. میشه با قطعات کوچیک شروع کرد و بعد کار رو توسعه داد.
درسته، دقیقا همینطوره